poniedziałek, 27 października 2014

Informator 27.10 - 31.10.2014

       TEMATYKA TYGODNIA (27.10 – 31.10) – Nasze zmysły



Grupa Starszaków

1.      Części ciała
2.      Słyszę, widzę, czuję, próbuję
3.      Dźwięki wokół nas
4.      Codzienne hałasy
5.      Po drugiej stronie lustra


Grupa Maluszków

1.      Nasze ulubione zabawy
2.      Rozpoznaję zabawki
3.      Nasze zmysły
4.      Jak pachnie!
5.      Moje oczy




W tym tygodniu w piątek (31.10), w ramach dnia „Przedszkole Pamięta”, 
dzieci wybiorą się na spacer aby zapalić znicze w miejscach pamięci.
 Prosimy rodziców o zwrócenie uwagi na odpowiedni strój dziecka (wygodny i ciepły).
 Spacer nie odbędzie się tylko razie deszczu.

Przypominamy, że dnia 10 października (poniedziałek), przedszkole będzie zamknięte.

W poniedziałek (03.11) będziemy obchodzić dzień marchewki,
 p. Edytka prosi, aby dzieci w tym dniu ubrały się z akcentem pomarańczowymJ

JADŁOSPIS (27.10 – 31.10)

Jadłospis uwzględnia zmiany (zaznaczone na zielono) w związku z programem 
„Zdrowy Przedszkolak” wprowadzonym przez firmę cateringową.
Jest to na razie próba, wspólnie ocenimy, na ile te zmiany zaakceptują dzieci J

Poniedziałek
Śniadanie: rogal maślany z dżemem truskawkowym,
                               chleb graham z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa
II śniadanie:  kreatywne śniadanie: pomidor, ogórek, marchewka, sałata
Obiad: rosół z makaronem cienkim
                Kotlet drobiowy, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: jabłko
Wtorek
Śniadanie: zupa mleczna z płatkami czekoladowymi,
                               bagietka z miodem, herbata z cytryną
II śniadanie: mandarynka
Obiad: zupa wiosenna z kaszą manną
                kasza jęczmienna, gulasz z mięsa wieprzowego, sałatka z kukurydzy, ogórka i marchewki,
Podwieczorek: jabłko, kompot
Środa
Śniadanie: bułka pszenna z serem żółtym, suchą krakowską, pomidorem,
                               chleb żytni razowy z rzodkiewką i sałatą, kawa zbożowa
II śniadanie: sok owocowy
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem
                Makaron na słodko z masłem i twarogiem, kompot
Podwieczorek: jogurt naturalny w płatkami owsianymi
Czwartek
Śniadanie: chleb wiejski z polędwicą sopocką i rzodkiewką,
                                chleb graham z ogórkiem zielonym i sałatą, kawa zbożowa
II śniadanie: banan
Obiad: barszcz ukraiński z jajkiem,
                ziemniaki, kotlet mielony, buraczki z chrzanem, kompot
Podwieczorek: pomidor
Piątek
Śniadanie: bułka kajzerka z pastą z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku,
                               chleb żytni razowy z sałatą, kakao
II śniadanie: marchewka
Obiad: rosół z makaronem
                Naleśniki z dżemem, kompot
Podwieczorek: ciasto domowe bez owoców, kompot

Opracowała Katarzyna Kanik

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz