TEMATYKA TYGODNIA (27.10 – 31.10) – Nasze zmysły
Grupa Starszaków
1. Części ciała
2. Słyszę, widzę, czuję, próbuję
3. Dźwięki wokół nas
4. Codzienne hałasy
5. Po drugiej stronie lustra
Grupa Maluszków
1. Nasze ulubione zabawy
2. Rozpoznaję zabawki
3. Nasze zmysły
4. Jak pachnie!
5. Moje oczy
W tym tygodniu w piątek (31.10), w ramach dnia „Przedszkole Pamięta”,
dzieci wybiorą się na spacer aby zapalić znicze w miejscach pamięci.
Prosimy rodziców o zwrócenie uwagi na odpowiedni strój dziecka (wygodny i ciepły).
Spacer nie odbędzie się tylko razie deszczu.
Przypominamy, że dnia 10 października (poniedziałek), przedszkole będzie zamknięte.
W poniedziałek (03.11) będziemy obchodzić dzień marchewki,
p. Edytka prosi, aby dzieci w tym dniu ubrały się z akcentem pomarańczowymJ
JADŁOSPIS (27.10 – 31.10)
Jadłospis uwzględnia zmiany (zaznaczone na zielono) w związku z programem
„Zdrowy Przedszkolak” wprowadzonym przez firmę cateringową.
Poniedziałek
Śniadanie: rogal maślany z dżemem truskawkowym,
chleb graham z serkiem kanapkowym, kawa zbożowa
II śniadanie: kreatywne śniadanie: pomidor, ogórek, marchewka, sałata
Obiad: rosół z makaronem cienkim
Kotlet drobiowy, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: jabłko
Wtorek
Śniadanie: zupa mleczna z płatkami czekoladowymi,
bagietka z miodem, herbata z cytryną
II śniadanie: mandarynka
Obiad: zupa wiosenna z kaszą manną
kasza jęczmienna, gulasz z mięsa wieprzowego, sałatka z kukurydzy, ogórka i marchewki,
Podwieczorek: jabłko, kompot
Środa
Śniadanie: bułka pszenna z serem żółtym, suchą krakowską, pomidorem,
chleb żytni razowy z rzodkiewką i sałatą, kawa zbożowa
II śniadanie: sok owocowy
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem
Makaron na słodko z masłem i twarogiem, kompot
Podwieczorek: jogurt naturalny w płatkami owsianymi
Czwartek
Śniadanie: chleb wiejski z polędwicą sopocką i rzodkiewką,
chleb graham z ogórkiem zielonym i sałatą, kawa zbożowa
II śniadanie: banan
Obiad: barszcz ukraiński z jajkiem,
ziemniaki, kotlet mielony, buraczki z chrzanem, kompot
Podwieczorek: pomidor
Piątek
Śniadanie: bułka kajzerka z pastą z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku,
chleb żytni razowy z sałatą, kakao
II śniadanie: marchewka
Obiad: rosół z makaronem
Naleśniki z dżemem, kompot
Podwieczorek: ciasto domowe bez owoców, kompot
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz