poniedziałek, 25 maja 2015

Tygodniowy informator dla rodziców 25.05.- 29.05.2015



Tematyka tygodnia

Grupa starszaków – Nasi kochani rodzice                 Grupa maluchów – Moi rodzice
1.                  Jacy są nasi rodzice?                                     1. Kwiaty dla mamy
2.                  Nasze zabawy z rodzicami                           2. Zapach mamy
3.                  Jakie są nasze mamy?                                  3. Słodka niespodzianka dla mamy
4.                  Jaki jest mój tata?                                         4. Mamy mamę
5.                  Gościmy naszych rodziców                          5. Spotkanie z rodzicami       

         26.05. (wtorek) o 13.00 –  odbędzie się uroczystość 
z okazji Dnia   Mamy i Taty, jeszcze raz zapraszamy 
wszystkich rodziców.
         Występ odbędzie się w sali Gminnego Ośrodka Kultury, 
nad naszym przedszkolem.
         Zachęcamy, aby przynieść dzieciom osobno ubrania na występ
 i zostawić je w szafkach, a Panie przed uroczystością przebiorrą dzieci.

Jadłospis

Poniedziałek  

Śniadanie: chleb wiejski z szynką drobiową kruchą i pomidorem/
 chleb graham z serkiem Almette, herbata z cytryną
Drugie śniadanie: warzywa do chrupania
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem, makaron z serem, masłem i cukrem, 
kompot
Podwieczorek: banan

Wtorek

Śniadanie: kulki czekoladowe w mleku, chleb z masłem/
 chleb pszenny z salami, herbata z cytryną
Drugie śniadanie: mus jabłkowo - marchewkowy
Obiad: zupa kalafiorowa z grysikiem, filet z kurczaka, ziemniaki,
 surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: nektaryna

Środa  

Śniadanie: kajzerka z pasztetem pieczonym/ chleb wieloziarnisty z żółtym serem,
 herbata z cytryną
Drugie śniadanie: kisiel, ciasteczka
Obiad: barszcz biały z ziemniakami, gulasz z szynki wieprzowej,
 kasza jęczmienna, ogórek małosolny, kompot
Podwieczorek: serek Danio

Czwartek

Śniadanie: kiełbaska na ciepło, chleb z masłem, ketchup, herbata z cytryną
Drugie śniadanie: arbuz
Obiad: zupa koperkowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem,
 kompot
Podwieczorek: deser mleczny

Piątek

Śniadanie: bułka śniadaniowa z serkiem fromage/
 chleb pszenno – żytni z dżemem, herbata z cytryną
Drugie śniadanie: brzoskwinia
Obiad: zupa  pomidorowa z lanym ciastem, kotlet rybny, 
ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: cynamonka



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz